Міжнародний День рідної мови

Мова – духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб – МОВА.

21 лютого 2017 року світ відзначає Міжнародний День рідної мови. У цей день і в нашій школі учні 1-9 класів долучилися до його святкування. Метою проведення загальношкільної виховної години під назвою «Рідна мова- не полова, її за вітром не розвієш» було донести учням інформацію про розмаїття мов світу та виховувати любов та повагу до рідної мови.

Учні 1 класу під керівництвом учителя-класовода Захарчук В.С. декламували вірші, з яких лилися багатство та милозвучність української мови.


/Files/images/XM1Js4dl4ZA.jpg

А учні 5 класу поетичними рядками розказали про непросту історію становлення та розвитку солов’їної.


/Files/images/T5.jpg

Лунала музика , тремтіли голоси під час виконання семикласницями пісні «Рідна мова». А відповідь: «Є,є в нас мова, своя чудова…» чула на своє запитання «Чи є в нас мова?» (пісня П.Зіброва) Євич А.,учениця 9 класу.


/Files/images/7.jpg

Учні 6 класу поставили сценку «Зустріч друзів» , у якій вказали на помилки ,яких припускаються підлітки у спілкуваннні.


/Files/images/6.jpg

Іронією вдарив П.Глазовий у гуморесці «Дамочка-кияночка» по тих, хто не соромится їсти український хліб, та соромиться розмовляти українською мовою (декламатор Слобуцька А.).


/Files/images/1.jpg

Адміністрація школи та учитель української мови Звіревич О.О. виносять подяку учасникам свята.

Кiлькiсть переглядiв: 641

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.