Повернутися до звичайного режиму

Із ювелеєм, рідна школо!

16 червня у дворі Берестівецької загальноосвітньої школи I-II ступенів зібралося багато гостей. Звучить музика. Сяють посмішки на обличчях присутніх.

/Files/downloads/90.jpg

Цей день особливий для берестівецьких вчителів та учнів. Для тих, хто у просторих класах пізнавав загадки Всесвіту, знайомився з літературними героями та тригонометричними функціями. Для тих, хто сіяв розумне, добре й вічне у дитячих душах. Усі зібралися, щоб відсвяткувати 90-річний ювілей рідної школи. Ювілей школи – це не тільки історична віха, а мов би кордон, що дає можливість оцінити пройдений шлях, згадати добрим словом тих, хто присвятив своє життя, свій педагогічний талант рідній школі і уточнити плани на майбутнє.

/Files/downloads/91.jpg

Гортаючи сторінки електронного сімейного шкільного альбому присутні згадали історичні віхи школи, її директорів.

З вітальним словом до гостей звернувся талановитий педагог, справжній керівник, який уже понад 40 років віддає всього себе вихованню підростаючого покоління – директор Берестівецької загальноосвітньої школи Олександр Петрович Омельченко.

/Files/downloads/92.jpg

Присутні із вдячністю згадали вчителів-ветеранів, які закладали і формували традиції школи, чиї здібності і професіоналізм були направлені на навчання та виховання цілих поколінь берестівчан.

Директор Дмитрушківської загальноосвітньої школи Мовчан Ніна Іванівна розпочинала свою педагогічну діяльність у Берестівецькій школі. Вона звернулася зі словами вдячності до Олександра Петровича Омельченка і всього педагогічного колективу Берестівецької школи, який дав їх путівку у життя.

З великою гордістю присутні згадали випускників Берестівецької школи, які стали відомими людьми не лише в Україні, а й в усьому світі. Серед них – доктор медичних наук Іван Данилович Барченко, колишній заступник міністра промислової політики України Василь Іванович Яременко, видатний науковець, доктор медичних наук Гнат Петрович Сарніцький та багатьох інших.

Випускник Берестівецької школи Василь Іванович Чекаленко будує Європу у селі Берестівець. Рівні дороги, гарне освітлення вулиць, парк відпочинку “Вікторія” з фонтанами та ставками, будинок культури з інноваційним повітряним опаленням – усе це для жителів села. Не забуває Василь Іванович і про рідну школу. Як подарунок до ювілею Берестівецькій школі від сім’ї Чекаленків було вручено сертифікат на 30 тисяч гривень.

/Files/downloads/95.jpg

Розташовані на території парку тополі мають символічне значення і є свідками багатовікової історії села та парку. У дарунок відданому випускникові школи – Василю Івановичу Чекаленку прозвучала пісня ”Тополя”.

Не забуває школа своїх вихованців. Привітати рідну школу з ювілеєм зібралися випускники 1961, 1966 та 1978 років.

/Files/downloads/97.jpg

У теплій святковій обстановці свідоцтва про закінчення Берестівецької загальноосвітньої школи I-II ступенів випускникам 2018 року вручав голова Черкаської обласної ради Олександр Іванович Вельбівець.

/Files/downloads/98.jpg

Голова Черкаської обласної ради вручив педагогам заслужені нагороди.

/Files/downloads/99.jpg

Веселу та чудову казку ”Колобок” приготували для присутніх учасники драматичного та лялькового театру.

/Files/downloads/100.jpg

Для всіх матерів та для рідної школи прозвучала пісня ”Материнська любов” у виконанні Тетяни Олегівни Хлівної.

/Files/downloads/101.jpg

Бурхливими оплесками глядачі зустрічали виступи студентів мистецького факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини – народного аматорського колективу ”Софія”.

/Files/downloads/102.jpg

Свою пісню гостям свята подарував ансамбль ”Світограй”.

/Files/downloads/103.jpg

До привітань школи іменинниці долучились – начальник відділу освіти, молоді та спорту Уманської райдержадміністрації Борис Борисович Бондар і голова Паланської об’єднаної територіальної громади Петро Федорович Кучеренко. Вони подарували Берестівецькій школі сучасний ноутбук.

/Files/downloads/104.jpg

Як завжди граційними і неповторними були учасники зразкового акробатичного колективу ”Весела дітвора” Старобабанівської загальноосвітньої школи, які подарували глядачам свої прекрасні виступи.

/Files/downloads/105.jpg

Ось і закінчилось свято. Перегорнута остання сторінка електронного сімейного шкільного альбому. А далі – будуємо нові плани і рухаємося до нових злетів у рамках нової української школи європейського зразка.

/Files/downloads/106.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 478

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.