Міжнародний день рідної мови

Відзначення Міжнародного дня рідної мови З 18 по 22 лютого у Берестівецькі ЗОШ І-ІІ ступенів було проведено заходи, присвячені Міжнародному дню рідної мови.

Учнями 9 класу разом із класним керівником, вчителем української мови та літератури, було запропоновано участь у різноманітних цікавих видах позакласної роботи, спрямованої на відзначення цього дня.

Незвичним та креативним стало проведення Флешмобу «З любов’ю до рідної мови». Учні 5-9 класів знімали відео, на якому декламували вірш про рідну мову і передавали естафету наступному класу. Таким чином усі учні 5-9 були задіяні у проведенні флешмобу. Для учнів початкової ланки було організовано марафон «Рідній мові присвячуємо», де діти на виділену оформлену локацію розміщували вислови про рідну мову у цікавій формі.

Також було проведено лінійку, де звучала інформацію про історію появи та відзначення цієї дати, також зачитано цікаві факти про мови інших народів. Крім того учні та вчителі долучилися до акції «Проживемо день без суржика», де кожен бажаючий, отримавши логотип, говорив унормованою літературною мовою, контролював своє мовлення протягом дня.

Підсумком проведення заходів, присвячених Міжнародному дню рідної мови було нагородження учнів 1-9 класів грамотами за участь в організованій позакласній роботі.

/Files/images/foto/robota/мов 3.png/Files/images/foto/robota/мов1.png /Files/images/foto/robota/мов6.png/Files/images/foto/robota/мов2.png

Кiлькiсть переглядiв: 560

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.